Principală | Înregistrare | Autentificare | RSSMarţi, 17.07.2018, 10:21 PM

Scoala Gimnaziala Nr. 3

Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 95
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare

Romania - Drobeta Turnu Severin

 

A treia intalnire de proiect desfasurata în Drobeta Turnu Severin, România

1 – 4 June 2014

 

RAPORT

 

            Cea de a treia intalnire din cadrul proiectului The Castles on the Danube – Our Linking Heritage s-a desfasurat in doua parti, gazde fiind Scoala Gimnaziala nr. 3 din Drobeta Turnu Severin, Romania, in perioada 1 – 4 iunie 2014 si Scoala Petko Rachov Slaveikov Secondary School, Vidin, Bulgaria, in perioada 4 – 7 iunie 2014.

In Romania au participat un numar de 18 cadre didactice, 25 de elevi si un parinte din cele 6 tari partenere. Acestia sunt:

Profesori:

Tara

NUME SI PRENUME

AUSTRIA

MARIA BAUMGARTNER

FRIEDERIKE BRUCKMŰLER

BULGARIA

IRINA YURIEVNA  SAVOVA

TANYA TRIFONOVA YONOVA

IVELINA VELICHKOVA PARVULOVA

CROATIA

SREĆKO IVKOVIĆ

JASENKA VAJDIĆ

MIRJANA JERKOVIĆ

GERMANIA

GERTRAUDE MARIA ELISABETH  REITBERGER

ULRIKE MARGARETHE MINNA BLOCK

JOHANNES MICHAEL BRANDSTÄTTER

SLOVACIA

OLGA KUBÁNKOVÁ

ADRIÁN EŠTOK

DENISA GAÁLOVÁ

KATARINA  NÉMETHOVÁ

UNGARIA

SIRÓ ENIKŐ 

OCSENÁS MÁRIA

KÉRÉSZY BARNABÁSNÉ

 

Elevi:

Tara

NUME SI PRENUME

SLOVACIA

BARBORA TATIERSKA

FILIP LUPTÁK  

MATÚŠ LAZÁR  

LUKÁŠ GRAF

UNGARIA

VIKTORIA TOTH

ESZTI PÁLINKÁS 

TAMÁS GYARMATI   

DIA ROZS

BENCE FAZEKAS  

CROATIA

JELENA SAMAC

SARA BEISSMANN

ERIN ŠELMIĆ

PETRA  PLAVŠIĆ 

ADAM VARGA  

GERMANIA

ANTONIA KROHMER  

JENNIFER ADEMOYE  

JOLANDA DEKKER

KORBINIAN THIELE  

TOBIAS STOCKENHUBER  

BULGARIA

BEATRIS SILVESTRE LYUBOMIROVA

ANTONIA DEIANOVA ATANASOVA

VALYA IVANOVA ANGELOVA

SIMONA TIHOMIROVA IVANOVA

DEYAN VASILEV VLADIMIROV

TEREZA BOYANOVA VIDENOVA

 

Parinti:

Tara

NUME SI PRENUME

BULGARIA

TEODORA VIDENOVA

Duminica, 1 iunie 2014

 • In aceasta zi au sosit delegatiile tarilor participante. Acestea au fost intampinate de profesorii din Romania, precum si de familiile gazda. Intalnirea a fost emotionanta pentru toti participantii pentru ca in prealabil elevii s-au cunoscut prin intermediul internetului, dar acum sosise momentul intalnirii directe. Familiile gazda erau nerabdatoare sa primeasca in casele lor musafirii mult asteptati, iar acestia erau curiosi de tot ce era pentru ei o noutate. Seara, s-a desfasurat la Hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin o scurta intalnire de bun venit pentru profesori.

Luni, 2 iunie 2014

 • La ora 9, 30 s-a desfasurat ceremonia de deschidere a acestei intalniri, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, viceprimarul Marius Screciu si consilierul local Alin Nicolicea. Atat elevii, cat si cadrele didactice au primit cadouri din partea acestora, mape cu programul activitatilor si alte materiale informative despre Romania, despre orasul si judetul nostru. Cuvantul de bun venit a fost rostit de directorul Scolii Gimnaziale nr. 3, prof. Ecobici Daniela.
 • La ora 10, 30 elevii au plecat la scoala unde s-au desfasurat diverse ateliere. Coordonati de profesorii din scoala, acestia au confectionat, in echipe alaturi de elevii din Romania, costume medievale. In felul acesta au exersat comunicarea in limba engleza si  au lucrat in echipa. Cand costumele au fost gata, toti elevii au invatat un dans medieval in sala de sport.  
 • In aceasta perioada s-au desfasurat doua activitati paralele, una pentru coordonatorii proiectului si cealalta pentru profesorii participanti.
 • La 11, 30 profesorii s-au indreptat catre scoala vazitand o parte din obiectivele orasului nostru si afland despre istoria si traditiile locale.
 • La sosirea in scoala, profesorii au participat la activitatile desfasurate de profesorii scolii. Au conversat in limba engleza cu elevii, au participat la o ora de muzica in care au avut ocazia sa danseze doua dansuri populare specifice zonei noastre alaturi de elevi. De asemenea, au admirat costumele confectionate in cadrul atelierelor si au dansat dansuri  medievale impreuna cu elevii. Dupa aceste activitati, cate un reprezentant al fiecarei tari a citit un eseu sau o poezie pe care elevii le-au creat pe parcursul lunii mai si pe care echipa din Ungaria le-a adunat intr-o revista pe care au prezentat-o la aceasta intalnire. Tot in cadrul acesteia se regasesc si cate 4 desene ale elevilor, desene care au fost prezentate in cadrul unei expozitii in Castelul Artelor din oras pentru a fi admirate de vizitatori.
 • La ora 13,30 toti participantii au iesit in fata scolii unde au facut o fotografie de grup si au distribuit trecatorilor flyere prin care au promovat activitatile proiectului. De asemenea, cate o echipa din fiecare tara participanta  a arborat steagul propriu in cel mai inalt punct al castelului Artelor.
 • La ora 16,00 tot participantii au facut un scurt tur al orasului vizitand o parte din Muzeul Regiunii Portilor de Fier din Drobeta Turnu Severin si Cetatea Medievala. Dupa acest tur, s-a desfasurat La Palatul Copiilor din oras un program artistic in care elevii scolii noastre  au pregatit diverse momente artistice cu care i-au incantat pe musafiri.
 • La ora 22,00 toti participantii (cadre didactice, elevi, parinti) au lansat lampioane in jurul Castelului Artelor de care au legat biletele cu numele proiectului si le-au dat drumul sa zboare, in felul acesta, simbolic, proiectul va fi trimis in toata Europa.

Marti, 3 iunie 2014

 • La ora 9, 30 toti participantii au plecat in excursie la Orsova. In cadrul acesteia a fost organizata si o croaziera pe Dunare pana in Cazanele Mari, prilej cu care au putut fi admirate frumusetile zonei, au fost vazute Tabula Traiana, Statuia lui Decebal de la Mraconia, Manastirea Mraconia, Pestera Veterani si Pestera Ponicova. In aceasta calatorie, a participat si doamna Sorina Mataca, reprezentant al Muzeului Regiunii Portilor de Fier care a oferit informatii interesante despre flora si fauna Rezervatiei Cazanelor Dunarii. La intoarcerea din croaziera, dupa ce au servit masa traditionala romaneasca, tot grupul a vizitat Manastirea Sfanta Ana din Orsova afland despre istoria acesteia si admirand Dunarea de la inaltime.
 • Dupa ora 18,00, la intoarcerea din excursie, elevii au avut program liber impreuna cu familiile gazda, iar profesorii au participat la o cina traditionala romaneasca oferita de gazde. Cu acest prilej, acestia au ascultat muzica populara romaneasca si au invatat dansuri din zona Olteniei.

Miercuri, 4 iunie 2014

 • La ora 9, 30 familiile gazda i-au adus pe elevi in sala de receptie a Hotelului Continental unde s-a desfasurat festivitatea de acordare a certificatelor tuturor participantilor. Inainte de aceasta, au avut loc scurte discutii despre intalnirea din Romania si s-au impartasit impresii.
 • Inainte de despartire a fost organizat un joc de ramas bun in care fiecare participant a transmis un mesaj personal tuturor participantilor.
 • La ora 11,00 echipele din cele 6 tari si echipa din Romania au plecat in Bulgaria pentru a participa la cea de a doua parte a intalnirii.

Echipa de proiect din Romania transmite tuturor participantilor gandurile bune si spera ca timpul petrecut in Romania   a fost pentru toti o experienta de neuitat.

https://www.dropbox.com/home/recovered%20files?preview=Scoala+3+Severin-Comenius+project-Meeting+in+Romania.wmv

 

http://youtu.be/dCHr5-I952w

http://youtu.be/5A3i3qTYoNw

Programme_Romania.doc

Cautare pe site
Calendar
«  Iulie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2018
Creaţi un website gratuit prin uCoz